Tillbaka till verkligheten

Tillbaka? Rentrée! La Rentrée - överallt detta "la rentrée". Till slut börjar man förstå vad det handlar om. Och i Frankrike är det ingen liten sak med "la Rentrée", dvs skolstarten! 

Barnen har varit lediga mer eller mindre sedan den 1 juli och ska nu, den 1 september, göra sitt återtåg in i skolvärlden och hela franska samhället fokuserar på just detta. Det är fascinerande att se. Föräldrarna verkar ärligt talade lite lättade - äntligen ordning och reda!

Inte bara skolbarnen ska tillbaka till verkligheten utan det gäller väl oss lite till mans. Men, en liten snabb Frankrikevisit fick det bli när det råkade passa med jobbet och att det fanns en lucka ledigt i schemat. Tyvärr inte så mycket nöje utan mest jobb men vilken lycka att varje morgon gå ut på balkongen och njuta av utsikten från balkongen och ta några djupa andetag. Titta upp från datorn då och då och se medelhavet glittra och den kära borgen trona på sin kulle.

I sommar har hela Haut Cagnes lysts upp av både den fina renoveringen och uppfräschningen runt borgen och torget och, för oss som ständigt drar blickarna ditåt också på kvällarna, så är borgen nu väldigt vackert upplyst. En riktig pärla. 

Slutligen, lite uthyrningsinformation för 2015 - flera har undrat över möjligheterna att hyra. Vi har därför upprättat en intresselista då vi i dagsläget inte vet säkert vilka veckor som är tillgängliga. Hör av er om ni vill finnas med på listan!

info@hyrhusifrankrike.se

/utsikt-med-dramatisk-himmel.jpg

 

 

6 sep 2014