Boissons Fraiches och Baguette på lagom avstånd

Nu är det full sommar nere i Frankrike! Senaste rapporten vi fick häromdagen var att det är 30 grader och helt underbart. Så man längtar!

Just nedanför backen från vår domän i Cagnes-sur-Mer ligger det underbart genuina bageriet på bilden. Man har öppet 7 dagar i veckan numera och här vattnas det i munnen så fort man närmar sig. Vill man sitta ner en stund går det som synes alldeles utmärkt. 

Vi är så oerhört glada över att vårt härliga hus ligger mitt i smeten men ändå avskilt. Som svensk kan det vara extra roligt att veta att Svenska Kyrkan och Rivieraklubben har sina huvudkvarter på tio minuters avstånd. Tidigare höll man till i Stillegården men sedan alldeles nyligen har man öppnat portarna till "Villa Ingeborg". Det är en charmerande historia bakom namnen som går tillbaka till Ingeborg Stille och en riktigt bra och känslofylld beskrivning finns att läsa på bloggen "Tomatsallad" - du hittar massor av inspiration kring Frankrike och Rivieran på bloggen dessutom. 

Ett litet utdrag:

Dröm i provensalsk lantstil

Ingeborg Stille lär ha renoverat gården i flera decennier innan det blev en helt fantastiskt bostad med många små krypin. Öppen spis, synliga träbjälkar och den provensalska lantstil som så många försöker eftersträva men som här är alldeles tvättäkta. Trädgården består av flera små innergårdar där den innersta har en pool med utsikt över slottet Château Grimaldi. Apelsinträd, citroner och gul sten – för mig är detta sinnebilden av den provensalska drömmen. Fast bekvämt placerad ett stenkast från kusten.

Läs hela berättelsen här 

 

Hyr hus i Frankrike, Hyra hus Frankrike, Cote d'Azur, Hus uthyres Frankrike, Hus på Rivieran, Hyr ut hus Frankrike, Hyr hus i Frankrike, Hyra hus Cote d'Azur, Hus i Nice, Hyr hus i Nice

15 jun 2013