Cagnes-sur-Mer möter framtiden!

Polygone Riviera - Europas största shoppingcenter öppnar 2015

Shopping är en favoritaktivitet för många människor och framför allt på den franska Rivieran kan kan man "go bananas": alla stora märken är representerade och dessutom hittar man många butiker med lokala designers. Men man kan få leta sig fram för att hitta något speciellt, ovanligt, spännande, unikt, billigt, extravagant eller bara vackert. Framförallt är det i Cannes du hittar de främsta varumärkena och varuhus som Zara, Esprit och i St Laurent du Var, nära Nice flygplats finns en stor och därför effektiv mall med bland annat H&M och Starbucks under namnet Cap 3000, med 65.000 kvadratmeter shopping i två våningsplan. Men som med allt, mycket vill ha mer, och i Cagnes sur Mer lanseras 2015 Polygone Riviera, eller vad som kallas "The Biggest Shopping Centre Of Europe!"

Polygon Riviera består av 5 separata zoner och framförallt kläder kommer finnas i zonerna Lyx och Premium. I Lifestyle-området ligger Casino Terrazur, som redan finns, med biografer, bowlinghall och massor med restauranger. I Art de Vivre zonen hittar vi allt för huset, från lyx trädgårdsset till väggdekoration. Slutligen finns det ett serviceområde där blomsterhandlare, apotek, kemtvättar kan hittas.

Många röster har hörts kring den här enorma satsningen och självklart undrar de lokala handlarna hur deras verksamheter ska kunna leva vidare. För staden Cagnes-sur-Mer kommer det definitivt att betyda en väsentlig tillströmning av människor - på gott och ont.

I alla händelser kommer Europas största shoppingcenter att ligga inom 15 minuters promenadavstånd från vårt hus!

Vi håller i hatten och plånboken :)!

2 nov 2014