Franska Rivieran - Bra mat och bra väder!

Tusentals svenskar har valt att bosätta sig i en radie av några mil från Nice flygplats. Vi hittade en artikel i tidningen "Senior" som har talat med några som valt Franska Rivieran för klimatet, för maten och för att de helt enkelt gillar Frankrike. Att flyget går direkt och bara tar tre timmar från Stockholm är bekvämt.

I vår egen vänkrets finns det många som älskar rivieran och som gärna återkommer. Naturligtvis hoppas vi att flera av dem ska ta steget och också skaffa sig en egen bostad i detta paradis.

Artikeln finns att läsa här - Villa Ingeborg och Rivieraklubben som nämns ligger på 10 minuters promenadavstånd från Mas Haut Cagnes och Villa 19!

Reportern Staffan Heimerson som bott i Frankrike i 14 år blev tillfrågad om VARFÖR han bosatt sig strax norr om Nice. Han sammanfattar det i 5 punkter:

1. Vädret, idag regnar det, med det är inget som bekymrar oss för imorgon har vi sol. Vi får kanske någon dag med frost, men det gör inget. Mimosan blommar redan. I nästa månad börjar mandelträden och sedan kommer de en efter en. Vi har gott väder, men årstider.

2. Provence är så dj*a vackert. Du är glad varje dag du skall åka till bilmekanikern. Och då kör du genom fårflockar. Vår kommun har 900 får.

3. De goda råvarorna! Glädjen att som jag gjorde nu på förmiddagen åka till vår lokala marknad och köpa hemgjord ravioli, blomkål och tomater.

4. Glädjen att på torsdagar färdas till Aups för att där gå på Frankrikes trevligaste tryffelmarknad för att sedan fara hem och ha orgier i svart tryffel.

5. Jag älskar fransmännen för deras hövlighet, mot varandra och mot oss invandrare. Det är en stor fernissa av civilisation som gör livet mycket behagligt här.

Vive la France!

Ingrid och Ulf

/image.jpg

15 aug 2015