Golf

 

Om du söker hög livskvalitet i kombination med lättillgängliga golfbanor och solsäkert klimat finns ett resmål som reser sig över de andra. För golfare är det franska Rivieran som gäller, här finns många banor, varav flera mycket bra.

Med den fina motorvägen tar ni er snabbt fram längs kusten. Strax väster om Nice i närheten av Cannes ligger de första pärlorna utlagda. Cannes-Mougins och Royal Mougins är banor med gamla traditioner som bjuder på spektakulär men förhållandevis dyr golf. En mer prisvärd upplevelse får ni om ni spelar på närliggande Saint Donat, en omväxlande och trevlig bana med många minnesvärda hål. Även en runda på den anrika klubben Cannes-Mandelieu är att rekommendera. Banan i sig höjer sig inte från mängden utan det kännetecknande är att du två gånger under rundan måste ta färja över en kanal för att komma till nästa tee. Här hittar ni en utsökt restaurang som även besöks av människor utanför golfvärlden.

logo.jpgRoyal Mougins Golf Club är en exklusiv, privat klubb skapad enbart för sina medlemmar och deras inbjudna gäster och invigdes 1993. Byggd och designad av den världskända amerikanska arkitekten Robert von Hagge. Banan ligger i området Mougins, endast 10 minuter utanför Cannes på franska Rivieran på det provensalska landskapet och domineras av olivträd på gamla stenmursterrasser. Precisa slag är en förutsättning för att få en bra score på denna trånga och tämligen kuperade bana, ofta omgiven av karakteristiska sandbunkrar. En runda lämnar ingen oberörd och du kan vara säker på att varje dåligt slag omedelbart bestraffas.

 

Saint DonatGolf Country Club de Saint Donat är en omväxlande och trevlig bana med många minnesvärda hål. Golfbanan har designats av Robert Trent Jones Jr. och anses var den första ”moderna” golfbanan på Rivieran, som annars har kännetecknats av brittiskt influerad banarkitektur. Saint-Donat layout är omväxlande och drar väl nytta av den befintliga vegetationen och typografin. Resultatet är en perfekt avvägd bana, där en liten flod utgör hinder på ett flertal hål. Ett stort antal bunkrar och träddungar utgör hinder runt om några väldigt väldesignade och varierande greener. Anläggningen lämpar sig annars för alla typer av golfare då banan i huvudsak kräver precision och inte längd. De första 10 hålen är förhållandevis flacka medan de avslutande åtta hålen är mer kuperade, med ett antal spektakulära och svåra hål.

En annan golfbana i området mellan Nice och Grasse är Grande Bastide. Det är en av Franska Rivierans mest kända golfbana. Den är belägen i hjärtat av den franska regionen av parfymtillverkning. Golfbanan är belägen i en perfekt miljö och erbjuder en bländande utsikt över Grasse, Opio och Châteauneuf de Grasse. I närheten finns en mycket trevlig och prisvärd restaurang som heter Auberge St.Donat. Bra och mycket prisvärd mat. Läs mer här.

http://www.opengolfclub.com/grande-bastide/en/golf-grande-bastide.html


Golf d'Opio Valbonne
 är banan som byggdes redan 1963 av designern Donald Harradine. Det här är en klassiker som inte bör missas. Om du känner för att bättra på självförtroenden något så kan vi avslöja att banan är förhållandevis lättscorad. Bara fem minuter härifrån ligger Le Grande Bastide designad av Cabell B Robinson 1990 och erbjuder en trevlig design i vacker skogsmiljö.