Snön ligger tung på taken - på Rivieran är Tomten vaken!

image.jpg   image.jpg 

När vi flög ner till Nice strax efter jul lämnade vi ett julkortslikt Sverige med snötyngda träd och vita gator och gränder. De traditionella adventsstakarna lyste i fönstren och julgranarna gnistrade både inne och ute. Personligen njöt jag i stora drag av den totala och optimala julstämningen. Dessutom var det inte jag som skottade mest i år!

Kontrasten var total när vi klev ut från "bagagebandet" på Nice flygplats. "Samma" välkomstkommitté med fräscht lätt solbrända nordbor var på plats i shorts och kortärmat för att ta emot gäster, vänner och familj. Kontrasten var dubbel denna gång för där fanns också den mer inhemska välkomstkommittén med täckjackor och vackra pälsar! Ja har man en vacker päls och det "bara" är 15 C så gäller det väl att ta ut och lufta den!

När vi hämtat vår uppgraderade hyrbil (ett tag trodde vi att vi fått en regelrätt buss!) tog vi som alltid  den vackra vägen utmed vattnet bort mot Cagnes-sur-Mer. Det är så otroligt vackert oavsett när på året och dygnet!

Den eventuella saknaden efter julstämning blev som bortblåst när vi möttes av helt fantastiskt vackert dekorerade jätteträd och enorma julgransinstallationer på strandpromenaden. Gigantiska kulor, blanka paket och girlanger hade satts upp både i stora pinjeliknande träd och i vitsprayade granar som placerats i grupper. För att inte tala om tomtar. Ja, på Rivieran är tomten verkligen vaken. I vart och vartannat hus klättrat tomtar oförtrutet upp mot fönster och balkonger. Några blinkar och rör sig. Andra hänger mer i klasar under varandra. Fast det är klart att i nyårshelgen kan man kanske misstänka att han klättrar ner! 

Till och med åldermannen i vårt domän, Monsieur Morandi, hade dekorerat huset med en kavalkad av lampor som förgyllde omgivningen på kvällstid. Faktiskt var tomten vaken även nattetid för vår nitiske granne vid poolen härbärgerade ett helt lysande tomtefölje med renar och allt på taket. Snö? Det löste han lätt med att lägga ut några lakan!

En sorts snö ligger på taken - många tomtar är vakna! 

 

12 jan 2013